Thursday, February 6, 2014

Life Of Pi

malam semalam terjaga pukul 3am. terus tak boleh tidur. tv memang terpasang. channel 433. tertengok movie ni. 
Life of Pi.




mula-mula, tengok gitu je pasal pelakon India. ingatkan cerita hindustan. (errmmm i tak minat hindustan ya). tapi terus tertengok sampai habis.
wahhh movie yang sangat best. movie ni tahun 2012. 'Pi' tu nama orang. kisah dia survive kat tengah2 lautan pasifik dengan seekor harimau. tak boleh bayangkan dia boleh survive 227 hari di tengah-tengah lautan. macam tak logik tapi macam logik. sebab pernah baca cerita mangsa tsunami Acheh yang pernah juga 'tersadai' di tengah-tengah lautan selepas di'heret' ombak tsunami, hanya duduk di atas serpihan kayu. jadi, macam logik la kan.

tapi personally, movie yang sangat best. oh ya movie ni adaptasi sebuah novel tahun 2001. novel tajuk yang sama. hebat daya imaginasi penulis tu. paling best ialah part 'Pi' nak explain kenapa nama dia 'Pi', menggunakan konsep pi=3.142 kat kawan-kawan sekolah dia hahahaha 
lepas tu, budaya suka membaca membuatkan Pi ni orang yang 'pantas berfikir'. 

nanti kalau ada ulangan, nak record ah movie ni. BEST! 

hikhik

Sent from my iPhone

No comments: